Jag bakade ju.

När man läser runt på lite olika bloggar så hittar man allt som oftast roliga och goda recept som man bara måste testa. Igår satte jag mig ner för att göra saffranskola att ha i typ praliner.

till 25 stycken:
0,5 gr ( en påse) saffran
½ dl strösocker
1½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
150-100 gr mörk choklad
Ischokladformar

Först gjorde jag kolan.
Alltså blandade allt förutom chokladen i en tjockbottnad kastrull, lät det koka upp tills det höll för kulprovet, sen tog jag av den från spisen så den fick kallna.

Under tiden satt jag med en liten pensel och penslade 60 st ischokladformar i tre eller fyra lager. RIKTIG terapi!! När dom hade stelnat så fyllde jag upp med kolan. Sen ett lager med choklad över det.

Jag gjorde också några stycken med krossade  Mariannekarameller..men dom måste man stoppa hela i munnen, annars har man Mariannebôs över hela sig 😉

Betyget blev + + + + +  av både Martin och mig. Och behöver ni fler spännande recept så lägger Carolina upp många goda titt som tätt!!

Idag ska jag nog göra likadana fast med nougat i..måste fixa fler formar dock!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.